Kuinka aloitan blogin

untitled-49Kun ajatus blogista alkaa kuplia mielessä, ideoita tuntuu olevan loputtomiin. Moni näkee jo silmissään upean logon, kuvat ja sujuvan tekstin. Ajatuksia aiheista ja yhteistyökumppaneista tuntuu olevan loputtomiin. Ruutua tuijotellessa monelle iskee kuitenkin paniikki, mistä aloittaa kun kaikki hyvät ideat tuntuvat karanneen mielestä ja edessä tuijottaa tyhjä sivu?

Vinkit blogin aloitukseen

Bloggaajan kannattaa hengähtää ja muistuttaa itseään siitä, ettei kaikkien nykyisten huippubloggaajienkaan ensimmäinen postaus yllä heidän nykyisten tuotosten rinnalle. Jostain on kuitenkin aloitettava ja luotettava omiin taitoihin.Vinkkilistamme mitä huomioida ja mitä välttää kannattaa kuitenkin lukea:

  • Harkitse blogipohjaa tarkkaan ja omaa panostusta ulkoasun muokkauksessa. Jos taidot  riittävät, opettele itse muokkaamaan HTML:n avulla sivustoasi. Näin blogisi näyttää uniikilta eikä toisten kopioilta kuten tuhannet blogger-mallia käyttävät.
  •  Määritä blogisi aihe alue, sisutus-, muoti-, kauneus-, äitiys-, matkustelu- vai ehkä jotain muuta? Aihe alue asettaa raamit kirjoituksille, selkeyttää kohderyhmää ja helpottaa yhteystyöasioiden solmimisessa.
  •  Blogin nimi on tärkeä asia. Sen tulee herättää lukijoiden mielenkiinto ja jäädä mieleen mutta ensisijaisesti nimi tulee löytyä helposti hakukoneiden avulla blogeja etsiessä.
  •  Rajaa yksityisyys. Kirjoitetaanko blogia omalla nimellä ja millainen linja blogissa otetaan kuviin. Lähes kaikki suosituimmat bloggaajat kirjoittavat henkilökohtaisia blogeja omalla nimellään, kuvia säästelemättä. Lukijat kiinnostuvat kirjoittajasta ja tämän karismasta.
  •  Pyri selkeyteen. Yhteen postaukseen ei tarvitse tunkea monia asioita ja sillisalaattia kuukauden kuvista. Lukijoiden mielenkiinto lopahtaa helposti liian pitkistä sepustuksista ja sekavuudesta.
  •  Aloita. Kirjoita ensimmäinen postaus ja anna mennä tunteella. Lataa blogisi erilaisiin palveluihin, joista se tavoittaa lukijoita kuten bloglovin, facebook, instagram, google+ ja monet muut blogeja listaavat sivustot.
  •  Arvosta lukijoitasi. Lukijat ovat vaativia joten he odottavat tasokasta tekstiä ja hyvin valittuja kuvia. Ole ystävällinen ja vastaa kommentteihin. Pidä hyvät välit muihin bloggaajiin ja yhteistyökumppaniin.